Page 4 of 540 FirstFirst 1234567891011121454104504 ... LastLast
Results 76 to 100 of 13499
  1. #76
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Arrrggh!

    This has gone beyond frustrating now! Can't even d/l the Java thing.

    It lets me start the download, says it is completed yet when I do the 'Test Installation' (even after closing and re-opening my browser) it says: "You do not have the latest version of Java installed"

    WTF!?!

  2. #77
    Thailand Expat
    Marmite the Dog's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Last Online
    08-09-2014 @ 10:43 AM
    Location
    Simian Islands
    Posts
    34,837
    Quote Originally Posted by AntRobertson
    "You do not have the latest version of Java installed"
    I think you should install the latest version of Java.

    Or better still use a decent BitClient like uTorrent or BitComet.

  3. #78
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    I like azureus.
    used to use utorrent, but much prefer azureus... i like the blue frog thing.

  4. #79
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Quote Originally Posted by Marmite the Dog
    I think you should install the latest version of Java.
    [Insert seething rage here]

    Or better still use a decent BitClient like uTorrent or BitComet
    [Talk like a pirate for no apparent reason]

    Ooh arrrh, but there be the problem matey! Already have uTorrent but avast and shiver me timbers if the wee beastie don't be telling me to forward me ports. Forward me ports!?! I rape and pillage ports, not be forwarding them!

  5. #80
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    Have just settled down to watch the first season of Father Ted, alas no sound.
    What do I need to do, codecs update?

  6. #81
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    Quote Originally Posted by Marmite the Dog
    Or better still use a decent BitClient like uTorrent or BitComet.
    You don't know what your'e talking about if you call BitComet a decent client.
    It has always been a cheating client, unwilling to give away rare pieces and doing disconnect tricks in order to get more of rare pieces from seeders.
    Yes, more pieces to keep for itself..

    Azureus and uTorrent are the two decent clients to choose between.
    There are two hard to handle things in computer science: cache invalidation, naming things, and off-by-one errors.

  7. #82
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    Quote Originally Posted by AntRobertson
    when I do the 'Test Installation'
    Where do you find that "Test installation" ?
    The java Runtime in the link I gave you is JRE 1.50 version 6.
    Version 10 is out now but Azureus doesn't need that one.

  8. #83
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    lom, can ou help me make father ted make some sound.
    the pics are great but it's not quite the same.

  9. #84
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    i've just seen that someone had the same problem as me in the comments, told me to download from here.

    Free-Codecs.com :: Download AC3 Filter 1.11 : AC3 Filter is a DirectShow filter for AC3 decoding

  10. #85
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Quote Originally Posted by ChiangMai noon
    Where do you find that "Test installation" ? The java Runtime in the link I gave you is JRE 1.50 version 6. Version 10 is out now but Azureus doesn't need that one.
    It was from following the JRE d/l link off of the link you gave me (the one together with the Azureus downloads). That in turn took me to another Java d/l page and the problem(s) occurred from there

  11. #86
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    Sorry, can´t reproduce that here since my Java installation is ok.
    I get "Java Detected : 1.5.0_06 from Sun Microsystems Inc. on Windows XP"
    on the second page.
    And no downlaod symbol (Windows flag) for the JRE since they detected that I don't need their download..

    I think you have to use Add/Remove Program in Windows Control Panel , remove all instances of Sun Java (J2SE) and then start over with a new download..

  12. #87
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    I downloaded the patch that was recommended to make the sound play.
    still not working.

    "some portiond can not be playes...blah blah".
    pissed off, was looking forward to that.

  13. #88
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Quote Originally Posted by lom
    I think you have to use Add/Remove Program in Windows Control Panel , remove all instances of Sun Java (J2SE) and then start over with a new download..
    Ahhh, that was going to be my next question - is it safe to do that. I checked and there were 3 instances (all apparently different updates of 143-odd-MB!?

    My PC is doing all sorts of weird and wonderful things now... some icons appear to have changed to the Windows default for one.

    Think I'll give up on these torrents thing and stick with Limewire. That hasn't caused me any probs other than sometimes struggling to find d/l's I want. All this port-forwarding and stuff has me in a right tizz

    Running TuneUp Utlilities/Registry Cleaner now to see if I can't remedy the probs. I'll no doubt fock that up and cause a terminal err... [whizz! bang! pop!]

  14. #89
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    Your system seems to be unaware of the arrival of the most recent one
    Remove the older ones, keep the most recent and restart.
    If that doesn't help, remove the last one and download it again.

    Limewire is so yesterday..

  15. #90
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Quote Originally Posted by lom
    Limewire is so yesterday..
    Yeah I know... trouble is - and I know I've been hiding it well - I'm a bit of an idiot when it comes to all this stuff. What I really need is for someone to physically come and set-up my computer, forward me ports and show me how to do stuff before leaving me on my own to fock it up.

    Say, you aren't free tomorrow are you?

    Actually I wonder if there's any such decent 'consultants' in Chiang Mai? CMN, any ideas?

  16. #91
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    ^
    The idea that I have a semblance of a clue would tickle some of the folk on here.
    Anyway, you are hogging Lom to yourself and I want him to tell me how I make the sound work for father Ted.

  17. #92
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    ^ GSpot is an application you should download.
    Open the movie file with GSpot and it will tell you the name of the codecs used for video and audio. Download the missing codec.

  18. #93
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Quote Originally Posted by lom
    GSpot is an application you should download
    Aha! I already have that downloaded!!

    It's official, CMN is a bigger idiot than I.

  19. #94
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    Thanks lom.
    I think you are owed about 20 greenies.

    BTW, I am downloading the vlc player recommended for such problems on torrentspy, what do you think?

  20. #95
    lom
    lom is online now
    we have guns and shit lom's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Last Online
    Today @ 05:27 AM
    Location
    Trapped in an old mans body
    Posts
    7,563
    VideoLan player is a good one, can often solve problem like yours because it has a lot of codecs built in.
    Doesn't always help though, sometimes you just have to find out what is missing in your system, and enhance it.

  21. #96
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    Fer chrissakes!

    Why am I having so many issues with this java thingy!?! Still won't d/l or recognise any update even after removal and restart and I've still got 2 Java icons in my start menu thingy! Worst of it is I focking hate coffee!!!

  22. #97
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    Quote Originally Posted by lom
    VideoLan player is a good one, can often solve problem like yours because it has a lot of codecs built in.
    Doesn't always help though, sometimes you just have to find out what is missing in your system, and enhance it.
    gspot tells me i need dolby AC3... o0ff to get it now.

  23. #98
    RDN
    RDN is offline
    Khun Marmite
    RDN's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Last Online
    19-03-2016 @ 06:03 PM
    Location
    ราไวย์, ภูเก็ต
    Posts
    3,166
    Quote Originally Posted by AntRobertson View Post
    Quote Originally Posted by lom
    I think you have to use Add/Remove Program in Windows Control Panel , remove all instances of Sun Java (J2SE) and then start over with a new download..
    Ahhh, that was going to be my next question - is it safe to do that. I checked and there were 3 instances (all apparently different updates of 143-odd-MB!?
    I think you should start again too. Uninstall Java and anything else you've done recently - either through "Control Panel/Add Remove Programs" or the program's own Uninstall utility.

    Quote Originally Posted by AntRobertson View Post
    My PC is doing all sorts of weird and wonderful things now... some icons appear to have changed to the Windows default for one.

    Think I'll give up on these torrents thing and stick with Limewire. That hasn't caused me any probs other than sometimes struggling to find d/l's I want. All this port-forwarding and stuff has me in a right tizz

    Running TuneUp Utlilities/Registry Cleaner now to see if I can't remedy the probs. I'll no doubt fock that up and cause a terminal err... [whizz! bang! pop!]
    Pity. About giving up, I mean. I was quite admiring your tenacity in your previous posts ... reminded me of how I was when I realised that P2P and BitTorrents were the way of the future and (for me) "Bearshare" was of the past.

    Once you get the concepts straight in your head, it's not too bad... at least you can start asking sensible questions when you have problems - but it takes a lot of reading. Try googling for BitTorrents and read some basic information about it. The Azureus wiki is pretty good, but may be too specific for the Azureus client.

    So I would try the download of Azureus again and persevere - it's well worth it.


    Back to your specific questions:

    Your Thompson SpeedTouch DSL modem probably has UPnP Support - many of them do - so click here and see if you are directed to the modem's configuration page. You should've got some documentation or software with the device, but if not try to find a link to "UPnP" support and enable it. (If you get directed to a login password, try entering "1234" )

    You also need to start the UPnP service on your PC. That can be found in "Control Panel / Administrative Tools / Services". Mine is set to "Automatic".

    Also, change the port that Azureus is using from the default (6881?) to something around 55,000 - that works fine for me, anyway. You can find that setting in Azureus's Tools/Options tab. Change both "Incoming TCP Listen Port" and "UDP Listen Port" to the same high number.

    Good luck!

  24. #99
    punk douche bag
    ChiangMai noon's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Last Online
    @
    Location
    o dan y bryn
    Posts
    29,257
    Finally got father Ted working in the VLC player.
    hoorah....

  25. #100
    I am not in Jail AntRobertson's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Last Online
    @
    Posts
    27,386
    RDN,

    Cheers, appreciate all the help that you and Ion in particular are able to give - you've certainly more paitence with idiocy than I!

    You're 100% correct I'll have to do some research. I will try it again, fairly certain I'll get my head around it eventually... maybe...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •